НАЗК Тупицький Крим

Ексголову КСУ Тупицького судитимуть: деталі

До Подільського районного суду міста Києва передали обвинувальний акт стосовно звільненого ексголови КСУ Олександра Тупицького.

Йому інкримінують вчинення кримінальних правопорушень проти правосуддя, за які загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

Зокрема, розслідування встановило, що у жовтні 2018 року обвинувачений із корисливих мотивів та в інтересах колишнього голови Вищого господарського суду України, який розшукується правоохоронними органами, здійснив підкуп свідка.

Тупицький хотів, аби той відмовився від давання свідчень або ж надав завідомо неправдиві у кримінальному провадженні про протиправне заволодіння майновими активами ЗАТ “Зуївський енергомеханічний завод”.

Нагадаємо, енергомеханічний завод, у причетності до заволодіння майном якого підозрюють Тупицького, розташований у місті Зугрес. Зараз воно тимчасово окуповане російськими терористами “ДНР”.

“Крім того, упродовж 2018-2019 років обвинувачений неодноразово надавав слідчому Генеральної прокуратури України у цьому ж провадженні завідомо неправдиві свідчення, поєднані зі штучним створенням доказів захисту щодо особливо тяжкого злочину”, – йдеться в повідомленні.

Скандали з Тупицьким

Про те, що Тупицького підозрюють у підкупі свідка, а також завідомо неправдивих свідченнях у кримінальному провадженні щодо заволодіння новими активами ЗАТ “Зуєвський енергомеханічний завод”, в Офісі генпрокурора розповіли наприкінці грудня 2020 року.

Великий резонанс у суспільстві викликала й інформація про те, що у скандального судді є незадекларована земельна ділянка в селищі Кореїз в окупованому Криму, яку він придбав у 2018 році та оформив за російськими законами.

Раніше ми інформували: